Jučer su našu školu posjetili partneri u projektu poticanja čitanja koji provodimo u 6. razredu- Osnovna škola Podlehnik.

U sklopu projekta, partnerske škole organiziraju susret tijekom kojeg prezentiraju svoje projektne aktivnosti. Tako su našu školu posjetili učenici i predstavnici partnerske škole iz Podlehnika. Projektne partnere smo srdačno ugostili i započeli druženje prigodnom slovenskom pjesmom koju je na harmonici izveo David Furčić. 

Naši učenici predstavili su plakate o životu i djelu Slavka Pregla te knjigu "Priručnik za skitnju". Interpretirali smo 11. poglavlje pročitane knjige u obliku foto-stripa, koji su zatim prikazali putem slikokaza.

Također smo pripremili prezentaciju o mjestu i školi u Podlehniku te zanimljivosti našeg kraja. Nakon naše prezentacije, slovenski učenici su izveli dramatizaciju djela "Ogledalce" Grigora Viteza i prezentirali svoja istraživanja o Đurmancu i našoj školi. Nakon druženja u školi, odveli smo goste u šetnju Đurmancem, gdje su posjetili centar mjesta i njegove znamenitosti. Načelnik nas je posebno ugostio i predstavio posebnosti Đurmanca, te im poklonio monografiju našeg kraja za detaljnije istraživanje.

Na povratku smo posjetili Dječji vrtić Đurmanec te se okušali u sportskim igrama i poligonu u našoj dvorani.

Pročitajte još

JUMICAR – Program prometne kulture za najmlađe

JUMICAR – Program prometne kulture za najmlađe

U četvrtak, 19.9.2024. svi učenici 2. razreda naše škole bili su na terenskoj nastavi u OŠ Side Košutić Radoboj gdje se održao Program prometne kulture za najmlađe – Jumicar.  Učenici su na prometnom poligonu postavljenom u školskoj dvorani imali priliku samostalno...

Skip to content