preskoči na sadržaj

Osnovna škola Đurmanec

 > Naslovnica
Vijesti

OŠ Đurmanec uključena u program HŠSS „Vježbaonica“

Autor: Vlatka Antolić, 24. 5. 2018.

U OŠ Đurmanec se po prvi puta provodi program hrvatskog školskog sportskog saveza  kroz pilot projekt program Vježbaonice. Putem programa „Vježbaonica“  želimo omogućiti djeci da steknu naviku bavljenja tjelesnom aktivnošću posebno kod populacije neaktivne djece, te postići da tjelesna aktivnost ne predstavlja problem koji djeca moraju „odraditi“ nego da bude trajno zadovoljstvo i  njihov zdravi životni odabir.

Program „Vježbaonica“ provodimo u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezom Krapinsko-zagorske županije. Namijenjen  je učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole. 

 

U OŠ Đurmanec  odaziv učenika je bio velik te se prijavilo šezdesetak naših učenika od petog do osmog razreda u različite sportske programe vježbanja. Od osam ponuđenih sportskih programa za ovu školsku godinu 2017./2018. u programu „Vježbaonice“ ponuđeni su učenicima  sljedeći sportovi: Kros, stolni tenis, plesovi – klasični i latinoamerički, borilački sportovi ( judo, karate, hrvanje ), badminton, korektivna gimnastika: vježbe za spuštena stopala, vježbe za kifozu, vježbe za lordozu,  osnovne vježbe aerobike za razvoj repetitivne snage – smanjenje masnog tkiva, poligon. Najviše učenika bilo je zainteresirano za borilačke sportove, plesove, stolni tenis, poligon. Organizirani smo na način da se svaki mjesec održavaju satovi za samo jedan sport, te primjerice, u veljači se u programu „Vježbaonice“ održava program iz borilačkih sportova.  U siječnju su to bili plesovi u kombinaciji sa aerobicom. Trenutno se održavaju satovi badmintona i poligona. Satovi se održavaju u kontinuitetu, svaki tjedan četvrtkom u blok satu.

Učenici pokazuju velik interes za učenjem nečeg novog i njima interesantnijeg područja u sportu te je međusobna suradnja učenika i voditelja na visokoj razini, a odaziv učenika velik. Učenici pokazuju interes za nastavkom izabranih sportskih aktivnosti i u sljedećoj školskoj godini.

Ciljevi programa su: poboljšanje zdravstvenog statusa učenika, stvaranje zdravih životnih navika, povećanje interesa za tjelesnom aktivnošću kod učenika, stvaranje navika cjeloživotne tjelesne aktivnosti, uključivanje što većeg broja učenika, prvenstveno onih koji nisu uključeni u sustav sportskih klubova, u organizirane školske sportske aktivnosti, zadovoljenje učenikovih potreba za igrom, kretanjem, druženjem, istraživanjem.

Realizacija programa: učenici ne moraju pohađati program stalno već sami biraju koju će aktivnost pohađati, sukladno svojim željama, voditelj unaprijed obavještava učenike  o programskim sadržajima koji se nude te poziva zainteresirane učenike za ponuđene sadržaje da se uključe, program je ispunjen raznim grupama sportskih sadržaja, tijekom školske godine preporučuje se bavljenje što većim brojem različitih aktivnosti, program nema stalan broj polaznika već isti ovisi o aktivnosti koja se provodi.

 

Voditeljica programa: Marija Petrović, prof. kineziologije

 
Tražilica
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Korisni linkovi


CMS za škole logo
Osnovna škola Đurmanec / Đurmanec bb, HR-49225 Đurmanec / os-djurmanec.skole.hr / ured@os-djurmanec.skole.hr
preskoči na navigaciju