preskoči na sadržaj

Osnovna škola Đurmanec

 > Naslovnica
Vijesti

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2021. (15. LISTOPADA - 15. STUDENOGA)

Autor: Vlatka Antolić, 10. 5. 2021.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja je natjecanje organizirano s ciljem da se dodatno potakne čitanje kod mladih čitatelja viših razreda osnovne škole. Kviz se realizira putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Hrvatskoj i u suradnji s Gradskom knjižnicom Subotica.

Kviz se tradicionalno provodi u Mjesecu hrvatske knjige, a već više od 20 godina organiziraju ga Knjižnice grada Zagreba – Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež s Mediotekom Gradske knjižnice. Od 2011. godine kviz se provodi online, a od 2019. godine prilagođen je i prikazu na pametnom telefonu.  

Ovogodišnja manifestacija Mjesec hrvatske knjige održava se u okviru Godine čitanja, koja je proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. U fokusu ovogodišnje manifestacije su hrvatski autori odnosno hrvatska knjiga, pa tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom!

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2021. kao jedan od središnjih programa manifestacije nosi naziv Šest autora traži čitatelja.

Kviz će predstaviti tri knjige različitih žanrova koje će obogatiti dječje znanje, predstaviti tri hrvatska pisca i tri hrvatska ilustratora, a djeca će uz online izvore informacija moći puno naučiti o knjigama, njihovim piscima i ilustratorima, temama, likovima...

Na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja javno se izvlače glavna i utješne nagrade, uz prigodan kulturni program.

Pravila

 1. Nacionalni kviz za poticanje čitanja rješavaju učenici viših razreda svih osnovnih škola i narodnih knjižnica u Republici Hrvatskoj, kao i djeca iz Gradske knjižnice Subotica. 
   
 2. Za točne odgovore na pitanja iz kviza potrebno je istražiti i proučiti ponuđene online izvore informacija koji su dio pitanja u kvizu.
   
 3. Svako dijete može riješiti kviz samo jedanput.
   
 4. Kviz se može riješiti na bilo kojem računalu, tabletu ili pametnom telefonu. Da bi dijete moglo sudjelovati u završnom izvlačenju nagrada, obavezno mora navesti naziv školske ili narodne knjižnice u kojoj je član.
   
 5. Kviz se može riješiti isključivo u razdoblju istaknutom na naslovnoj stranici
   
 6. Svi točno riješeni upitnici kviza, s navedenim nazivom narodne ili školske knjižnice, bit će uključeni u izvlačenje pobjednika koje će se organizirati krajem listopada tekuće godine u Hrvatskom centru za dječju knjigu.
   
 7. Popisi pobjednika (Popis pobjednika u školskim i narodnim knjižnicama u Hrvatskoj i dijaspori; Popis pobjednika u školskim knjižnicama u Zagrebu; Popis pobjednika u Knjižnicama grada Zagreba) bit će dostupni na naslovnoj stranici najkasnije do početka studenoga tekuće godine.
   
 8. Svaki sudionik kviza treba provjeriti nalazi li se na popisu pobjednika, jer se pojedinačne obavijesti o pobjedniku ne šalju. 
   
 9. Svaki pobjednik obavezno treba obavijestiti svog knjižničara ili učitelja radi organizacije sudjelovanja na završnoj svečanosti.
   
 10. Ako zbog epidemiološke situacije ne dođe do promjene načina održavanja, svi pobjednici i njihove pratnje sudjeluju u završnoj svečanosti kviza. Aktualne obavijesti o datumu i načinu održavanja završne svečanosti mogu se pratiti na ovoj stranici
   
 11. Na završnoj će svečanosti biti organizirano javno izvlačenje i dodjela glavne i utješnih nagrada.
Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Korisni linkovi


CMS za škole logo
Osnovna škola Đurmanec / Đurmanec bb, HR-49225 Đurmanec / os-djurmanec.skole.hr / ured@os-djurmanec.skole.hr
preskoči na navigaciju