preskoči na sadržaj

Osnovna škola Đurmanec

 > Naslovnica
Vijesti

Zdravstvena prevencija za bolju budućnost naše djece - CK

Autor: Vlatka Antolić, 12. 10. 2018.

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina prijavilo je projekt „Zdravstvena prevencija za bolju budućnost naše djece“ na natječaj  Krapinsko zagorske županije za sufinanciranje projekata u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva, te je odobreno sufinanciranje projekta u iznosu od 20.000,00 kuna. Projekt će se provoditi od 01.08. – 31.12.2018. godine.

U našoj školi je danas postavljen informativno-edukativni kutak gdje će biti izloženi svi učenički radovi kako bi osigurali vidljivost projekta za roditelje, te promovirali zdrave stilove života, a djeci će služiti kao mjesto za odmor i druženje, te jačanje međusobnih veza. Službenom otvorenju je prisustvovao i ravnatelj CK, Davor Šimunović.

 

Glavni ciljevi projekta su unaprjeđenje zdravstvene kulture, razvijanje zdravstvene svijesti i bolje zdravstveno informiranje djece sa svrhom da osigura kvalitetniji i kreativniji život djece u kasnijoj životnoj dobi, te odgovornost prema vlastitiom zdravlju. Kroz projekt će se poticati razvoj preventivnih aktivnosti radi unaprjeđenja zdravstvene kulture djece, provoditi edukacije s ciljem prevencije ozljeda djece, te zdravstveno obrazovanje o najčešćim zdravstvenim problemima i mjerama zaštite.

Projekt će se provoditi u šest osnovnih škola, a to su Ljudevit Gaj i August Cesarec u Krapini, Đurmanec, Gornje Jesenje, Side Košutić u Radoboju, te Antuna Mihanovića Petrovsko. U projektu će sudjelovati djeca od 1. do 4. razreda (915 učenika). 

Kroz provođenje edukativno – interaktivnih radionica biti će obuhvaćane tri teme: Brigom o higijeni čuvamo zdravlje, Prva pomoć – prava pomoć, i Važnost fizičke aktivnosti i kretanja.

Radionica „Brigom o higijeni čuvamo naše zdravlje“ provoditi će se u 1. razredima kako bi djeca naučila ispravan način održavanja osobne higijene i zašto ju je važno održavati. Radionica „Prva pomoć – prava pomoć provoditi će se u 2.,3., i 4. razredima da djeca nauče osnovne korake prve pomoći i znaju pomoći kada se njihovi vršnjaci nađu u opasnosti. Zadnja radionica „Važnost fizičke aktivnosti i kretanja“ provodit će se u 3. i 4. razredima kako bi djeca uvidjela koliko je važno kretati se, vježbati, rekreirati, kvalitetno provoditi slobodno vrijeme, te manje vremena provodili sjedeći ili ležeći ispred TV-a, na mobitelu i računalu.

Voditeljica projekta je Martina Kunštek, stručna prvostupnica menadžmenta (bacc. oec.)
Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Korisni linkovi


CMS za škole logo
Osnovna škola Đurmanec / Đurmanec bb, HR-49225 Đurmanec / os-djurmanec.skole.hr / ured@os-djurmanec.skole.hr
preskoči na navigaciju