preskoči na sadržaj

Osnovna škola Đurmanec

 > Naslovnica
Vijesti

Projekt "Šareni školski svijet"

Autor: Marta Mijatović, 11. 3. 2021.

Tekuće nastavne godine (2020./2021.) članovi Vijeća učenika Osnovne škole Đurmanec uz podršku Volonterskog kluba naše škole pokrenuli su projekt Šareni školski svijet.

 

 Uz voditeljicu projekta, učiteljicu Nives-Korbar Hmelinu, u provedbu projekta uključile su se stručne suradnice knjižničarka i pedagoginja te učenici od 6. do 8. razreda naše škole.

Ideja za projekt nametnula se spontano još prethodne školske godine na redovitim sastancima Volonterskog kluba, ali je nažalost nismo uspjeli realizirati zbog epidemije novog virusa. Budući da nismo htjeli odustati od našeg projekta, ove smo ga školske godine odlučili realizirati.

Ovim projektom pokrenuta je promjena i poboljšanje školskog prostora, a željeli smo osigurati čim ugodnije i vedrije školsko okružje za učenike, djelatnike i sve posjetitelje škole. Glavni cilj bilo je uređenje garderobe i višenamjenskog prostora kojeg smo željeli učiniti privlačnijim i ugodnijim za boravak. Budući da je ovaj projekt dio Građanskog odgoja i obrazovanja koje se provodi u našoj školi, svi su sudionici ujedno razvijali socijalne i komunikacijske vještine, učili o svojim pravima i odgovornostima, promišljali o radu i upravljanju financijama, sudjelovali u donošenju odluka te razvijali ekološku svijest i odgovoran odnos prema prirodi.

U sklopu projekta provedene su različite aktivnosti kao na primjer: organizacija različitih radionica, prodaja narcisa u suradnji s Udrugom OSIT, provedba ekološki orijentirane akcije prikupljanja plastičnih čepova. Čepove koje smo prikupili iskoristili smo za izradu murala i ukrašavanje prostora garderobe te na taj način naučili o pozitivnim stranama reciklaže i prenamjeni otpada. Osim toga, naše smo aktivnosti povezali i sa sadržajem nastavnih predmeta te surađivali s učiteljima i školskim domarom. Surađivali smo i sa širom zajednicom kroz prikupljanje donacija od lokalnih poduzeća, a planiramo i predstavljanje projekta roditeljima i predstavnicima lokalne zajednice.

 

(Više fotografija možete pogledati u našoj FOTOGALERIJI.)

 

  
Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Korisni linkovi


CMS za škole logo
Osnovna škola Đurmanec / Đurmanec bb, HR-49225 Đurmanec / os-djurmanec.skole.hr / ured@os-djurmanec.skole.hr
preskoči na navigaciju